Росія має намір підключати Україну до поглиблених інтеграційних процесів на пострадянському просторі.

Як повідомили у МЗС Росії, про це йдеться у Концепції зовнішньої політики Російської Федерації, затвердженої Президентом Росії Володимиром Путіним.

«Росія вибудовуватиме відносини з Україною як пріоритетним партнером у СНД, сприятиме її підключенню до поглиблених інтеграційних процесів», - йдеться у документі.

Зазначається, що Росія вважає пріоритетним завдання формування Євразійського економічного союзу, покликаного не тільки максимально задіяти взаємовигідні господарські зв'язки на просторі СНД, але і стати визначальною майбутнє країн Співдружності моделлю об'єднання, відкритого для інших держав. Підкреслюється, що пріоритетними напрямами російської зовнішньої політики є розвиток двостороннього і багатостороннього співробітництва з державами-учасниками СНД, подальше зміцнення СНД - основи поглиблення регіональної взаємодії його учасників, що мають не лише спільну історичну спадщину, але і великий потенціал інтеграції у різних сферах.

У Концепції йдеться, що Росія вибудовує дружні відносини з кожною із держав-учасниць СНД на основі рівноправності, взаємної вигоди, поваги і врахування інтересів один одного, прагнучи до інтенсифікації інтеграційних процесів на просторі Співдружності. З державами, які проявляють готовність до цього, розвиваються відносини стратегічного партнерства та союзництва.

Крім того, Росія має намір активно сприяти розвитку взаємодії держав-учасниць СНД у гуманітарній сфері на базі збереження та примноження загального культурно-цивілізаційного спадщини, яка в умовах глобалізації є важливим ресурсом СНД у цілому і кожної держави-учасниці Співдружності окремо. Особлива увага приділятиметься підтримці співвітчизників, які проживають у державах-учасницях СНД, узгодженням домовленостей про захист їхніх освітніх, мовних, соціальних, трудових, гуманітарних та інших прав і свобод.

Концепція являє собою систему поглядів на базові принципи, пріоритетні напрями, цілі і завдання зовнішньополітичної діяльності Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220