Складні погодні умови, які утримувалися в Україні практично протягом всього осінньо-зимового періоду, призвели до значного погіршення стану автодоріг країни, повідомили у прес-службі ДАІ.

В першу чергу це стосується вулиць обласних центрів та автомобільних доріг державного значення.

Враховуючи такий стан доріг, Департамент ДАІ організував проведення позачергового огляду вулично-дорожньої мережі країни. Увага при цьому приділяється своєчасному і якісному виконанню робіт з ліквідації аварійних ям на найбільш небезпечних ділянках автомобільних доріг і забезпечення безпечного пересування транспортних засобів.

Власникам вулично-дорожньої мережі з початку року видано майже 2000 приписів на ліквідацію недоліків у стані проїзної частини (ямковість, колійність, просадка і т.д.).

Їм також пред'явлені вимоги щодо обов'язкового встановлення попереджувальних дорожніх знаків «Нерівна дорога» і «Вибоїна» разом з заборонними дорожніми знаками «Обмеження максимальної швидкості 40 км/год» для своєчасного інформування учасників дорожнього руху про незадовільний стан доріг проїжджої частини.

Крім того, у січні-лютому Державтоінспекція склала 809 адміністративних протоколів стосовно посадових осіб дорожніх та комунальних організацій, винних у виникненні таких недоліків. У місцеві органи виконавчої влади та прокуратури за вказаний період направлено 1341 інформацію щодо реального стану вулично-дорожньої мережі з пропозиціями щодо першочергової ліквідації ям на найбільш небезпечних ділянках.

Для запобігання подальшого руйнування проїжджої частини вулиць і доріг великоваговими транспортними засобами у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Миколаївській, Одеській і Хмельницькій областях внесені зміни у маршрути руху транзитного вантажного транспорту.

Як повідомляв ForUm, глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов готовий розглянути питання звільнення директора КК «Київавтодор» Георгія Глінського, якщо він до 19 лютого не представить дієву програму ремонту столичних доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265