Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини найближчим часом може зняти контроль над кожною партією українських сирів, що поставляються у РФ через відсутність претензій до його якості, повідомили у прес-службі відомства.

«Росспоживнагляд найближчим часом розгляне питання про зняття контролю кожної партії українських сирів при їх ввезенні в Російську Федерацію», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на даний момент Росспоживнаглядом продовжується контроль над якістю сирів українських виробників, які надходять на територію Російської Федерації.

Так, в лабораторію «Центр гігієни і епідеміології в місті Москві» Росспоживнагляду з 09 січня по 19 лютого 2013 року надійшло 152 зразка сиру різних найменувань виробництва ТОВ «Гадячсир», ПП «Рось», філії «Охтирський сиркомбінат», ПП КФ «Прометей» , філія «Менський сир», ПАТ «Дубнамолоко», ПрАТ Пирятинський сирзавод».

Зі 152 зразків повністю досліджено 139 зразків. За результатами лабораторних досліджень всі 139 партій (зразків) сиру відповідають вимогам Федерального закону №88-ФЗ від 12.06.2008 р. «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192