Інформація про штурм Гостинного двору і затримання активістів не відповідає дійсності, повідомили у відділі зв'язків з громадськістю столичної міліції.

Так, вчора о 08:30 ранку по спецлінії «102» до Подільського РУ ГУМВС України у місті Києві надійшло повідомлення про те, що невідомі проникли на охоронювану територію «Гостинного двору» за адресою площа Контрактова, 4.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві та керівництво райуправління.

Прибувши за вказаною адресою, до працівників міліції із заявою звернувся директор ПАТ «Укрреставрація», який повідомив про те, що 18.02.2013 року близько 08:30 ранку невідомі, приблизно 12 чоловік, намагалися проникнути на територію «Гостинного двору», погрожуючи по телефону фізичною розправою.

Крім заявника та охорони на території «Гостинного двору» перебували 6 активістів громадської організації «Старий Поділ», які стверджували, що о 08:20 до них підійшли співробітники служби охорони і попросили залишити територію «Гостинного двору», на що останні погодилися.

Для з'ясування всіх обставин інциденту активістів та співробітників охоронної фірми запрошені співробітники Подільського райуправління міліції, після з'ясування всіх обставин їх відпустили.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру Подільського РУ ГУМВС України в м.Києві. В даний час проводиться додаткова перевірка.

Тим часом, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко зустрівся з групою народних депутатів, які прибули у МВС із колективним зверненням щодо неправомірних дій працівників столичної міліції, повідомили у прес-службі відомства.

Після зустрічі Захарченко доручив провести перевірку викладених у зверненні фактів і законності дій окремих працівників міліції.

Нагадаємо, що вчора близько 15:00 до Гостинного двору прибули народні депутати та представники деяких громадських організацій у кількості 50-60 осіб, які намагалися потрапити на територію, що охороняється. Приватна охорона безперешкодно надала допуск народним обранцям і намагалася перешкодити пропуску на територію сторонніх осіб. Згодом між охороною та активістами виник конфлікт. Останні, намагаючись потрапити у приміщення Гостинного двору, пошкодили двері та офісні меблі.

На виклик охорони у Гостинний двір прибув наряд правоохоронців. Міліціонери втрутилися і припинили порушення закону. За порушення громадського порядку співробітниками міліції було доставлено до Подільського РУ міліції близько 30 учасників конфлікту.

Після дачі пояснень та складання адмінпротоколів (за дрібне хуліганство ст.173 КУпАП, ст.185 - злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції) їх відпустили.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

640