Керівництво Верховної Ради України не налаштоване на силові заходи для розблокування трибуни парламенту, заявляє перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калетник.

«Ніхто нікого із сесійної зали силою викидати не буде. Такі дії - незаконні», - цитує його слова прес-служба першого віце-спікера.

Калетник додав, що у силовому розблокування трибуни немає необхідності, оскільки у вівторок, 19 лютого, на пленарне засідання очікується прибуття понад 400 народних депутатів. «Завтра у сесійній залі буде присутня достатня кількість депутатів для того, щоб забезпечити особисте голосування. Є повна готовність працювати, голосувати особисто, виконувати обов'язки народного депутата, як це передбачено законом і Конституцією. А опозиція своїми діями умисно перешкоджає роботі інших парламентаріїв», - зазначив перший віце-спікер, передає «Інтерфакс-Україна».

При цьому він зазначив, що, вимагаючи «ефемерного персонального голосування», «Батьківщина», «Удар» і «Свобода» самі порушують закон. «На сьогоднішній день ті, хто блокує трибуну, порушують регламент, статтю 47, де чітко вказано, що на пленарному засіданні народний депутат не має права перешкоджати розгляду порядку денного, у тому числі шляхом блокування трибуни, перешкоджати роботі голови, а також голосуванню інших народних депутатів», - підкреслив Калетник.

Як раніше повідомляв ForUm, глава фракції «УДАР» Віталій Кличко заявляє, що у переговорах про розблокування Верховної Ради є певний прогрес, але опозиція не виключає, що її виб'ють силою.

Нагадаємо, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345