Прокуратурою Сумської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо службових осіб Державної податкової інспекції у місті Суми, які завдали державі збитків на суму 7,7 млн ​​ грн.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Сумської області, за результатами прокурорської перевірки було встановлено, що посадові особи інспекції, діючи навмисно, на шкоду інтересам служби, грубо порушуючи вимоги чинного законодавства, протягом встановленого законом строку не внесли у кредиторські вимоги стосовно публічного акціонерного товариства «Сумихімпром» у ході процедури його банкрутства заборгованість перед бюджетами всіх рівнів, що призвело до тяжких наслідків у вигляді ненадходження до Державного бюджету України податку на прибуток у сумі 443,8 тис. грн та до місцевого бюджету міста Суми податку на доходи фізичних осіб у сумі 7,3 млн грн, а всього - на суму 7,7 млн ​​ грн, передає «УНІАН».

«Кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 лютого поточного року», - повідомляє прес-служба прокуратури. Кримінальне провадження розпочато за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279