За сьомий календарний тиждень поточного року у Києві зареєстровано 22 080 хворих на грип та ГРВІ, інтенсивний показник на 10 тисяч населення склав 78,5, що нижче епідемічного порогу на 22,7%. Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на Головне управління державної санітарно-епідеміологічної служби столиці.

Фахівці зазначають, що спостерігається уповільнення темпу зростання захворювання - від 25,3% на другому тижні до 4,5% на сьомому тижні.

Всього з 1 січня до 18 лютого 2013 року у вірусологічній лабораторії міста проведено 140 досліджень зразків матеріалів від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, виявлено 3 позитивних результати респіраторно-синцитіального вірусу. Також проведено 9 досліджень зразків матеріалів від хворих на грип та ГРВІ методом полімеразної ланцюгової реакції, у результаті яких було ідентифіковано 3 віруси грипу А.

У Департаменті охорони здоров'я зазначають: найкращим профілактичним засобом проти грипу визнана саме вакцинація. Так, станом на 4 лютого проти грипу у столиці щеплено 15 644 осіб.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Держлікслужби Олексій Соловйов заявив, що українські аптекарі повністю готові до можливої ​​ епідемії ГРВІ та грипу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153