Держави Європейського союзу схвалили посилення санкцій проти КНДР після проведених в країні ядерних випробувань. Зокрема, нові заходи забороняють Північній Кореї вести торгівлю державними облігаціями, золотом, дорогоцінними металами та діамантами, передає Reuters.

Крім того, КНДР не зможе відкривати філії своїх банків на території ЄС, а європейські - на території Північної Кореї. «Це наша реакція на ядерну програму, яка наражає на небезпеку не тільки регіон, а й світову систему безпеки», - підкреслив міністр закордонних справ ФРН Гвідо Вестервелле, пише «РБК».

Нагадаємо, КНДР провела підземні ядерні випробування 12 лютого 2013 року. За неофіційними даними, потужність заряду склала 6-7 кілотонн.

Як повідомляв ForUm, КНДР оголосила про успішно проведене ядерне випробування.

Судячи по силі підземного поштовху, який супроводжував вибух, потужність заряду склала від п'яти до десяти кілотонн. Пхеньян заявив, що вчені та військові підірвали пристрій невеликого розміру, але підвищеної потужності.

Треті по рахунку випробування північно-корейської ядерної бомби викликали вкрай негативну реакцію з боку світової громадськості. Вибух засудила ООН, а також всі сусіди КНДР, США, Європейський Союз та інші країни. Пхеньян, проте, заявив, що випробування стали відповіддю на агресивну політику США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229