У переговорах про розблокування Верховної Ради є певний прогрес, але опозиція не виключає, що її виб'ють силою. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив глава фракції «УДАР» Віталій Кличко.

«Кілька хвилин тому закінчилися переговори у пана Рибака, у яких, я хочу зазначити, відзначається відчутний прогрес. Ми, представники всіх фракцій, знайшли один із варіантів. Він компромісний і може влаштувати всіх парламентаріїв», - сказав депутат.

За його словами, створена робоча група, до якої входять представники всіх політичних сил парламенту. За підсумками її роботи вже завтра, 19 лютого, о 09:30 ранку відбудеться чергова нарада голів фракцій.

«Сподіваємося, що, врешті-решт, ми знайдемо вихід із політичної кризи, у якій опинився парламент», - сказав глава фракції «УДАР» і нагадав, що головною вимогою опозиції залишається забезпечення персонального голосування.

Тим часом, Кличко підкреслив, що представники більшості попередили опозиціонерів про можливе силове розблокування Ради.

«Нам сказали, що планується проведення зборів більшості у сесійному залі. На них будуть присутні депутати від Партії регіонів і Комуністичної партії України. Решта депутатів (представники опозиції - Ред.), якщо відмовляться покинути зал, можуть бути фізично виставлені за межі сесійної зали», - сказав Кличко.

На уточнююче запитання журналістів, від кого звучали такі слова, Кличко відповів: «Від голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова». Крім того, за словами Кличка, Рибак підкреслив, що «нещодавно опозиція проводила таке ж зібрання. Відповідно, більшість має повне право на подібні дії».

Кличко також зазначив, що опозиціонери продовжать цілодобове блокування Ради, збільшивши кількість депутатів у сесійній залі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259