На дорогах України утворилося близько 1,4 млн кв.м ям. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

«Зараз працює 23 асфальтних заводи на тих територіях, де дозволяє погода», - зазначив він і додав, що як тільки дозволить погода, буде працювати близько 90 заводів.

За словами міністра, зі 170 тис. км доріг світовим стандартам відповідають тільки 2,5 тис. км.

«Та стратегія, яка є на сьогоднішній день щодо класифікації доріг та спрямування бюджетних коштів, дозволить виробити нам ту програму, яку наші люди побачать і відчують. Для цього необхідно внести зміни у законодавство. Крім того, ми повинні не тільки будувати, але і захищати наші дороги від варварського їх використання. Це і контроль за вантажними автомобілями, і контроль за перевантаженням і негабаритністю, обмеження руху при високих температурах. Ми йдемо по цьому шляху», - підкреслив Козак.

За його словами, після набуття чинності закону про розширення повноважень Укртрансінспекції, який зараз готують, з'явиться можливість захистити дороги країни. «Тому я вважаю, що найближчим часом ті зміни нормативно-правових актів, і ті заходи, які ми будемо приймати, дозволять нам досягти кращої якості наших доріг», - підсумував міністр.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246