У Москві відбувся установчий з'їзд Російської партії десяти заповідей. У з'їзді взяли участь 134 делегати із 45 регіонів Росії - як християни різних конфесій, так і представники юдаїзму та ісламу.

Присутній на з'їзді голова синодального Відділу у відносинах Церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін висловив надію на те, що партія «зможе об'єднати значну кількість людей». «Я сподіваюся, що ваша діяльність допоможе повернути моральний вимір, десять божих заповідей у ​​ повсякденну політичну практику, у життя нашого суспільства», - заявив він. У той же час Чаплін зазначив, що Церква не буде надавати партії ніякого покровительства.

Про плани створення партії десяти заповідей стало відомо близько року тому. Тоді повідомлялося, що партія буде носити світський характер і візьме за основу своєї програми «загальнолюдські духовно-моральні цінності та норми моралі, засновані на десяти всесвітньо відомих заповідях». Лідер партії - доктор філософських наук, заступник голови християнського громадського руху «Благодатна Росія» Сергій Мезенцев.

Поки партія офіційно не зареєстрована у мін'юсті. Варто зазначити, що у відповідності з федеральним законом «Про політичні партії» у Росії заборонено створювати політичні партії за ознаками релігійної приналежності. При цьому під такими ознаками розуміється «вказівка у статуті та програмі політичної партії цілей захисту релігійних інтересів, а також відображення зазначених цілей у назві політичної партії».

За матеріалами «Лента.ру», РІА «Новости»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244