Найбільшу ділянку східного кордону Євросоюзу, між Польщею та Україною, торік перетнули понад 15 млн осіб, що на 8,4% більше показників 2011 року. Про це свідчать дані польської прикордонної служби.

У 2012 році збереглася тенденція останніх чотирьох років, коли польсько-український кордон перетинає все більше громадян України і все менше поляків.

Польські громадяни перетнули кордон 2,6 млн разів, що більш ніж у 4 рази менше, ніж у 2008 році, який став першим повним роком членства Польщі у Шенгенській зоні.

У порівнянні з попереднім роком кількість перетинів польсько-українського кордону поляками скоротилося на 20% на тлі 17% зростання кількості поїздок у Польщу українців - до 12,4 млн.

Пасажиропотік на всій польській ділянці зовнішнього кордону ЄС, з урахуванням аеропортів, у минулому році зріс майже на 13% - до 37,5 млн перетинів, передає «УНІАН».

Частка польсько-української ділянки в усьому пасажиропотоці у порівнянні з попереднім роком скоротилася майже на 2% - до 40%, але продовжувала складати найбільшу частку.

На авіакордон припадало 25% усього пасажиропотоку, на кордон з Білоруссю - 24%, російською Калінінградською областю - 11% і морський кордон - менше 1%.

Кількість українців, які перетинали кордон з Польщею у рамках малого прикордонного руху, виросла за рік на більш ніж 18% - до 5,9 млн чоловік.

У минулому році польсько-український кордон перетнули 5,5 млн автомобілів (+8% до попереднього року), 85% із яких були приватним автотранспортом.

Кордон також перетнули майже 750 тис. вантажівок і 75 тис. автобусів, що на 12% та 2% відповідно більше показників 2011 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267