Змінити виборчу систему можна не тільки в парламенті, а й на референдумі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу після чергових переговорів заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Є два варіанти вирішення цього питання (внесення змін до закону про вибори народних депутатів. - Ред.). Перший - у парламенті, і я думаю, що ніхто не сумнівається, що за один-два закони діючий парламент проголосує в будь-якому разі, які б події не розвивалися всередині залу, це питання техніки, ми не раз це проходили. Ми не хотіли б це демонструвати в черговий раз, оскільки ми стали іншими, більш осмисленими», - сказав він.

Також Єфремов зазначив, що винесення цього питання на референдум не суперечить законодавству.

Крім того, депутат у черговий раз підкреслив, що якщо парламент не працюватиме 30 днів, то Президент отримає право оголосити дострокові вибори.

У той же час він зазначив, що якщо Глава держави отримає право застосувати норму про розпуск парламенту, послідує звернення до Конституційного суду України щодо роз'яснення, що саме є початком 30-денного терміну.

У той же час в ексклюзивному коментарі кореспондентові ForUm'у Єфремов повідомив, що, незважаючи на підсумок переговорів, всі депутати від фракції Партії регіонів завтра прийдуть у парламент. «Завтра вранці всі депутати від нашої фракції прибудуть до парламенту», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194