Міністри закордонних справ країн ЄС ще раз підкреслили готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною, якщо Київ продемонструє прогрес.

Про це сказано у схвалених сьогодні на засіданні Ради закордонних справ ЄС висновках щодо «Східного партнерства».

«Нагадуючи свої висновки щодо України від 10 грудня 2012 року, Рада ще раз підкреслює свої зобов'язання до підписання Угоди про асоціацію, включаючи глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, як тільки українська влада продемонструє рішучі дії і відчутний прогрес у трьох ключових сферах, можливо, до часу проведення вільнюського саміту «Східного партнерства», передає «УНІАН».

Зокрема, це забезпечення відповідності виборів міжнародним стандартам і належні дії в результаті виборів 2012 року; вирішення питання вибіркового правосуддя і попередження його повторення; реалізація реформ, визначених у спільно погодженому Порядку денному асоціації», - написано у висновках.

Міністри підкреслили, що підписання угоди може супроводжуватися рішенням про тимчасове застосування частин угоди з моменту підписання.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232