За умови підписання меморандуму парламентаріями робота ВР може бути розблокована. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу після чергових переговорів повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Зокрема, Єфремов підкреслив, що Партія регіонів напрацювала свої пропозиції про особисту відповідальність лідерів фракцій за персональне голосування; щодо нового законодавства, що забезпечує персональне голосування, аж до внесення змін до Конституції або ж введення в експлуатацію абсолютно нової системи для голосування «Рада».

За його словами, Партія регіонів продовжує наполягати на необхідності голосування «За», «Проти» або «Утримався». Якщо депутат не проголосував, він не повинен отримувати зарплату за цей день.

Також глава фракції зазначив, що під час переговорів обговорювалося питання особистої присутності кожного депутата на пленарному засіданні.

«Добитися особистої присутності кожного депутата протягом дня на робочому місці (всі прийшли до цього), - це дуже складно. Тоді ніхто не повинен їздити у відрядження, зустрічатися з журналістами - всі повинні сидіти в залі. Це можна зробити, але це викличе багато складностей. Чи буде результат у роботі - напевно, ні», - сказав він і додав, що «логічно було б перейти на ту систему голосування, яка була раніше: всі працюють над законами і збираються тоді, коли щодо них потрібно прийняти рішення».

Єфремов зазначив, що глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк запропонував використовувати систему «2 +2», тобто у вівторок і четвер проводяться голосування, в інші дні йде напрацювання законів.

«Ми домовилися, що знову зберемося і будемо обговорювати озвучені пункти і пропозиції колег. Систематизуємо їх і зможемо домовитися. Інакше ситуація перетворюється на гротескну, коли причина блокування незрозуміла, але блокування є», - сказав він і додав, що чергові переговори відбудуться в кабінеті голови парламенту Володимира Рибака о 13.00», - сказав голова фракції Партії регіонів.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182