Однією з головних причин незадовільного стану київських доріг є якість будівельних матеріалів, які використовувалися у 80-х роках минулого сторіччя.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив директор «Київавтодору» Георгій Глинський на брифінгу після колегії в міськдержадміністрації.

За його словами, далеко не аномальна зима пояснює поганий стан столичних доріг.

«Бульвар Перова, проспект Гагаріна, Столичне шосе, проспект Григоренка, - скрізь, де проходив капітальний або середній ремонт, дороги «пережили» зиму без серйозних наслідків, - зазначив він.

Основними причинами незадовільного стану доріг Глинський також назвав:
- терміни експлуатації київських доріг. 85% з них досягають 15-30 років, що у півтора-три рази більше нормативних строків їх служби;
- з 1997 року поточний ремонт покриттів виконувався на 47% від норми;
- збільшення інтенсивності трафіку;
- відсутність нормативної бази на обмеження і пропуск вантажного транспорту по місту;
- невідповідність норм розрахункових навантажень на асфальтобетонне покриття;
- незадовільний техстан інженерних мереж.

За словами Глинського, на 14 січня 2013 р. балансоутримувачі вулично-дорожньої мережі приступили до ямкового ремонту і станом на 12 лютого ямковість ліквідовано на площі 14,7 тис. кв. м. У даний момент роботи тривають.

В середньому щодня проводяться роботи з ліквідації 1200-1800 кв.м. Крім того, Глинський пообіцяв, що як тільки погодні умови дозволять, ліквідація ямковості буде проводитися інтенсивніше, включаючи і нічний час.

Як повідомляв ForUm, глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що для повної належної реконструкції столичних автошляхів необхідно 18 мільярдів гривень.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239