Кабінет Міністрів має намір виділити на реалізацію державної програми з активізації економіки близько 30 млрд гривень. Про це в інтерв'ю телерадіокомпанії «Україна» повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

За його словами, мова йде про державну підтримку, в даній сумі не враховуються приватні інвестиції.

Для повноцінної реалізації програми уряд має намір у 2013 році створити Державний банк розвитку, який займеться фінансуванням комерційних банків під пріоритетні для української економіки проекти. При цьому, кошти будуть виділятися як з держбюджету, так і залучатися у приватних інвесторів.

«Буде залучатися приватний капітал і, звичайно ж, комерційні банки. Є спеціальна програма, яка розроблена спільно Національним банком і Міністерством фінансів, і яка також включена в цю програму. Вона стосується роботи банківського сектора з кредитування основних напрямів, де ми можемо зробити стрибок, який у подальшому призведе до підвищення економічного зростання», - сказав міністр, повідомляють «Українські новини».

Він додав, що держпрограма активізації економіки запрацює найближчим часом.

«Очікується, що 27 лютого буде розширене засідання Кабінету Міністрів за участю Президента, на якому буде підбитий підсумок і буде прийнято остаточне рішення щодо цієї програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки», - сказав Прасолов.

22 січня прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв про те, що уряд має намір затвердити державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки до 10 лютого.

Нагадаємо, на початку лютого асоціація «Український кредитно-банківський союз» закликала Кабмін передбачити в держпрограмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки заходи з відновлення банківського кредитування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342