На Буковині співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області виявили і задокументували привласнення бюджетних коштів у сумі понад 545 тис. грн, які нібито були використані під час торішньої модернізації інфраструктури обласної митниці, повідомили в прес-службі СБУ.

Під час досудового розслідування встановлено, що при виконанні будівельних робіт на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Порубне» Чернівецької обласної митниці та здійсненні технагляду за його якістю посадові особи приватних фірм-підрядників, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли в акти виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про реальні обсяги будівництва та використання будівельних матеріалів.

Ревізія фінансово-господарської діяльності виявила, що різниця фактично виконаних і відображених у документації робіт становила понад півмільйона гривень, передає «УНІАН».

За даним фактом слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження, інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація правопорушення - ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Матеріали кримінального провадження направлені в слідче Управління УМВС України в Чернівецькій області для подальшого розслідування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229