Прокуратура Ялти відкрила кримінальне провадження за фактом умисного невиконання рішення суду замовником будівництва за адресою вул. Південна, 38 у Кореїзі.

За даними прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.382 Кримінального кодексу України.

У відомстві нагадали, що за фактом звернення Ради міністрів АРК та Наталії Сябрай, яка проживає поруч з незаконним об'єктом, прокуратура Ялти провела перевірку.

У результаті було встановлено, що будівельні роботи ведуться без дозвільних документів. Селищна рада Кореїза зобов'язала знести всі самовільно зведені будови. Однак дане рішення не було виконано. У зв'язку з цим селищна рада подала позов про знесення зазначених об'єктів. Розгляд справи в Ялтинському суді триває, наступне засідання відбудеться 26 лютого.

«Згідно з рішенням суду від 4 лютого, забудовнику заборонили здійснювати будівельні роботи, 12 лютого відкрито виконавче провадження. Однак за результатами перевірки 14 лютого Державні виконавці встановили, що будівельні роботи тривають всупереч приписам суду», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування за даним фактом доручено слідчому відділу Алупкінського міського відділу Ялтинського міського управління ГУ МВС України в АРК.

Нагадаємо, робоча група при Раді міністрів провела перевірку за фактом будівництва в Кореїзі на вул. Південна, 38.

За підсумками перевірки виявлено, що будівництво ведеться самовільно, без дозвільних документів. За фактами порушення містобудівного законодавства виписані приписи про призупинення будівельних робіт. Територіальне управління Держгірпромнагляду в Криму і Севастополі видало розпорядження на припинення подачі електроенергії на цей об'єкт. Узагальнені матеріали справи були передані в республіканську прокуратуру.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208