Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Києва і залишив у силі рішення суду першої інстанції про скасування рішення Київради про передачу під забудову 1,5 га землі на Дніпровській набережній. Про це ForUm'у повідомили у відділі по зв'язках із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, рішенням Київради у 2003 році затверджено проект відведення земельної ділянки приватному підприємству «Олесь» для будівництва, експлуатації та обслуговування комплексу спортивно-оздоровчих закладів та підприємств громадського харчування на Дніпровській набережній між залізничним мостом і мостом ім. Патона.

У 2004 році Київрадою з ПП «Олесь» укладено договір оренди землі на 25 років.

Як з'ясувалося, ПП «Олесь» у подальшому частину землі передав у суборенду ТОВ «Джигири».

Прокурорською перевіркою встановлено, що земельна ділянка передана в оренду незаконно, оскільки проект її відведення не був узгоджений з природоохоронними і санітарно-епідеміологічними органами, а також органом охорони культурної спадщини.

Крім цього, передана під забудову земельна ділянка на Дніпровській набережній входить у зону природного ландшафту, що охороняється, де будь-які будівельні роботи заборонені.

Господарський суд м. Києва рішення Київради про передачу землі під забудову на Дніпровській набережній визнав незаконним і скасував.


Крім цього, рішенням суду визнано недійсним договір оренди земельної ділянки, укладений Київрадою з ПП «Олесь», а також договір суборенди землі з ТОВ «Джигири».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201