У Чернівецькій області Служба безпеки України виявила привласнення майже 3,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту автотраси державного значення.

За даними прес-центру СБУ, встановлено, що восени 2011 року Служба автомобільних доріг в області уклала угоду з підрядником - київською приватною фірмою на виконання поточних робіт з ремонту ділянки автодороги державного значення на загальну суму понад 28,9 млн гривень.

Через місяць на підставі акта виконаних робіт, підписаного виконавцем і замовником, з державного бюджету було перераховано обумовлену ​​угодою суму.

Проте під час перевірки, ініційованої СБУ, співробітники Держфінінспекції області та незалежні експерти з'ясували, що при здійсненні ремонту дороги будівельники не дотримувалися технологічних вимог.

«Різниця у вартості реальних і заявлених робіт та матеріалів складає більше 3 млн 414 тис. грн», - уточнили у відомстві.

Слідчим Управлінням СБУ в Чернівецькій області в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про дане правопорушення, здійснюється досудове слідство за попередньою кваліфікацією за ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214