Український біатлоніст Андрій Дериземля не зміг потрапити до трійки призерів у мас-старті чемпіонату світу, який завершився в чеському Нове Мєсто.
 
Спортсмен фінішував на 20-му місці.
 
У гонку за участю 30 найсильніших спортсменів світу Дериземля класифікувався під 23-м номером. Втім, ні в швидкості проходження траси, ні у влучності стрільби він не зміг на рівних змагатися з лідерами.
 
Вже на першому вогневому рубежі в положенні лежачи він допустив промах і покинув рубіж на 22-му місці. Правда, на другому «лежанні» українець відпрацював ідеально і злегка поправив своє становище, вийшовши на 14-е місце і на 16 секунд відстаючи від лідера.
 

Остаточно втратив усі надії на боротьбу за медалі Дериземля на третій стрільбі вже в «стійці». Допустивши три промахи, він сам себе викреслив з числа ймовірних претендентів на нагороди. А на заключному вогневому рубежі, вже заспокоївши нерви, відстріляв без промахів і пішов на дистанцію 20-м. Фінішував українець також 20-м місці, з відставанням від переможця в 1 хв. 47,5 сек., повідомляє «УНІАН».

Чемпіоном світу у заключній гонці став норвежець Тарей Бе, другим перетнув фінішну межу росіянин Антон Шипулін, третім - ще один норвежець - Еміль Хегле Свендсен.

Нагадаємо, на чемпіонаті світу в Нове Мєсто, що завершився, вдало виступила жіноча збірна України, завоювавши п'ять нагород - золоту, срібну і три бронзові. Чоловіча частина української збірної не завоювала жодної медалі. Беззаперечним переможцем змагань стала збірна Норвегії, чиї представники на цьому світовому форумі виграли 8 гонок з 11.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166