Депутат Обухівської міської ради Дмитро Сенниченко звернувся до Міністерства закордонних справ України та СБУ з проханням з'ясувати причини заборони йому в'їзду на територію Російської Федерації і сприяти зняттю цієї заборони. Про це він заявив в ефірі «5 каналу».
«Я направив запит до Міністерства закордонних справ: по-перше, дізнатися - чому, по-друге - сприяти зняттю. Також я направив запит у Службу безпеки України, де я щиро пояснив, що не є ніяким терористом, СБУ про це знає краще за мене, і щоб вона теж сприяла поясненню цього відповідним російським державним органам», - заявив Сенниченко.

«Питання в тому, що немає справедливості. Якби мені сказали, що мене не пускають, бо я був членом такої-то партії, чи щось сказав проти цілісності Російської Федерації. Я б подумав: сказав - добре, їхати не буду. Але я нічого такого не робив і не говорив», - додав він.

Консульський відділ посольства України в Російській Федерації передав російській стороні ноту з вимогою пояснити причини заборони в'їзду на територію Росії Сенниченка. Про це заявив керівник консульського відділу посольства України в Російській Федерації Геннадій Брескаленко.

«Посольством підготовлена й офіційно передана відповідна нота, в якій ми звернулися з проханням сприяти в отриманні від компетентних органів Росії інформації про причини встановлення заборони на в'їзд для Сенниченка і термін дії цієї заборони. Чекаємо відповіді від російської сторони», - заявив Брескаленко.

Нагадаємо, депутат Обухівської міськради Київської області Дмитро Сенниченко 11 лютого був видворений в Україну з аеропорту «Домодєдово» (Москва, Росія) у зв'язку з відмовою йому у в'їзді в країну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236