За фактом опору правоохоронцям в Апеляційному суді Києва під час розгляду 13 лютого справи про вбивство Євгена Щербаня відкрито кримінальне провадження.

За даними Управління по зв'язках з громадськістю МВС України, у його рамках здійснюється досудове розслідування за фактом заподіяння тілесних ушкоджень співробітникам міліції, яка здійснювала охорону правопорядку в суді.

Під час судового розгляду в приміщенні залу судових слухань були присутні близько 20 народних депутатів України.

При оголошенні головуючим суддею рішення про залучення Юлії Тимошенко до адміністративної відповідальності за ст. 1853 (Прояв неповаги до суду) Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку з ухиленням від явки в суд останньої, нардепи почали порушувати тишу в залі, голосно викрикуючи невдоволення на адресу судді, чим перешкоджали проведенню судового засідання. На неодноразові зауваження і попередження головуючої вони не реагували і продовжували порушувати тишу в залі.

У зв'язку з цим головуючий суддя Оксана Царевич винесла рішення про видалення присутніх нардепів із зали суду. Виконання цього рішення було доручено співробітникам спеціального батальйону міліції «Грифон», який здійснював охорону громадського порядку в залі суду.
«Співробітники підрозділу судової міліції неодноразово вказували присутнім на необхідність виконання ухвали суду про видалення із залу судового засідання», - підкреслили в МВС.
Кілька народних депутатів, незадоволені таким рішенням судді, почали бійку зі співробітниками міліції. Під час цього зіткнення і конфлікту народні обранці завдали тілесних ушкоджень одному з міліціонерів, унаслідок чого він почав втрачати свідомість.

Працівники міліції вивели колегу із залу судового засідання і викликали карету швидкої медичної допомоги. Він був госпіталізований у лікарню.

Згідно з діагнозом медиків, у міліціонера є тілесні ушкодження у вигляді забою - розтягування м'язово-зв'язуючого апарату шийного відділу хребта, забій гортані та вертебробазилярна недостатність.

13 лютого матеріали за даним фактом були зареєстровані в Солом'янському райуправлінні столичного Главку міліції. У цей же день слідчими Солом'янського РУ відомості про кримінальне правопорушення, кваліфіковане за ознаками ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку) Кримінального кодексу України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ця стаття Кримінального кодексу України передбачає відповідальність у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347