Станом на кінець 2012 року населення України становило 45 млн 553 тис. осіб, що на 80,6 тис. осіб менше, ніж роком раніше, повідомляє Державна служба статистики України.
При цьому населення міст України залишилося майже незмінним - скорочення чисельності припало на сільське населення, яке за підсумками року склало 14 млн 174,4 тис. людей, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Всього торік в Україні народилося 520,7 тис. людей, померло 663,1 тис., разом природний спад населення склав 142,4 тис. осіб. У той же час, у минулому році був зафіксований міграційний приріст у розмірі 61,8 тис. чоловік: в Україну в'їхали 76,4 тис. осіб, покинули країну 14,5 тис. осіб.
 
За 2012 р. збільшилося населення в 11 з 27 регіонів України - рекордна кількість за минулі роки: у Волинській, Рівненській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Київській, Харківській, Одеській областях, Автономній Республіці Крим, а також обох містах державного підпорядкування - Києві та Севастополі. У Львівській області було зафіксовано мінімальне скорочення чисельності (на 0,2 тис. осіб).

У той же час, природний приріст торік був лише у 6 регіонах (у Волинській, Рівненській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях та в Києві), a в інших позитивний приріст відбувся завдяки позитивним міграційним процесам.

Рекордсменом з падіння чисельності населення як і раніше є Чернігівська область - 10,7 тис. осіб або 9,2% природного убутку. У межах 6-7% відбулося природне скорочення населення в Сумській, Полтавській, Черкаській, Донецькій та Луганській областях, при цьому Донецька область завдяки загальній чисельності традиційно стала рекордсменом з абсолютного скорочення чисельності населення - на 27,7 тис. чоловік.

Максимальний природний приріст населення зафіксовано у Рівненській і Закарпатській областях (3,5% та 3,3% відповідно), в абсолютних цифрах - Києва (на 6 тис. чол. або 2,2%). З урахуванням міграції населення української столиці за рік зросло на 30,8 тис. чоловік.

Як повідомляв ForUm, у вересні 2012 р. населення України вперше збільшилося за 19 років. Загальний приріст за той місяць склав лише 177 ос. і це з урахуванням міграційного приросту у 4237 чоловік, проте до цього з 1993 року кількість українців знижувалася щомісяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283