Чернігівський районний суд засудив громадянина Російської Федерації, з вини якого 7 липня 2012 року внаслідок ДТП загинули 16 паломників з Псковської області, до 5 років і 6 місяців позбавлення волі.

За даними прес-служби прокуратури Чернігівської області, вироком суду водій автобуса засуджений за ч.3 ст.286 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки.

«Державне обвинувачення вважає, що міра покарання для водія автобуса не відповідає тяжкості скоєного злочину і на вирок суду першої інстанції буде подано апеляцію», - йдеться в повідомленні наглядового відомства.

Як повідомляв ForUm, автобус, що перевозив паломників з міста Великі Луки, потрапив у ДТП в Чернігівській області (Україна) вранці 7 липня 2012 року.

Всього в автобусі, який прямував у Почаївську лавру, знаходилося 43 пасажирів: 14 людей унаслідок аварії загинули на місці, одна жінка через отримані травми померла в лікарні, 29 отримали поранення. Ще одна прочанка померла 22 серпня в лікарні Пскова.

Основною версією причини ДТП вважалася втома водія, громадянина Росії, який заснув за кермом. У рамках розслідування справи було призначено близько 40 експертиз. Кримінальна справа, як заявляли в Києві, розслідувалася в Україні, оскільки злочин скоєно на її території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191