Найбільше від метеоритного дощу постраждали Челябінськ і Копейськ, збиток поки оцінюється більш ніж у 400 млн руб., повідомив журналістам глава МНС Росії Володимир Пучков.

«Збиток за оперативними розрахунками, становить більше 400 млн руб, але більш точні дані ми отримаємо, коли буде проведена оцінка кожної будівлі та споруди», - сказав він, передає «Інтерфакс-Україна».

Пучков уточнив, що в більшій мірі від падіння уламків метеорита постраждали Челябінськ і Копейськ, а також низка сіл.

«Зранку ми будемо мати чітку картину щодо кількості постраждалих будинків, шкіл, дитячих садків та інших значимих об'єктів», - повідомив глава МНС.

За його словами, у МНС є чітка і об'єктивна картина події. «У Москві працює національний центр управління у кризових ситуаціях, а на місцях - відповідні структури. У Челябінську я побачив спокійну, впевнену роботу всіх, хто працює на місцях», - сказав міністр.

Тим часом раніше губернатор Челябінської області Михайло Юревич оцінив збиток від падіння метеорита в 1 млрд руб.

«За один мільярд буде збиток. Тільки по льодовому палацу «Уральська блискавка» - 200 млн руб.», - зказав Юревич.

За його словами, льодовий палац «Уральська блискавка» постраждав найбільше. Пошкоджені несучі конструкції, пошкоджено три поперечні балки.

Метеорит впав у Челябінській області вранці у п'ятницю, розколовшись в атмосфері на кілька десятків великих уламків. Постраждали близько 1,2 тис. чоловік. Є пошкодження будівель, загальна площа розбитих стекол складає близько 100 тис. кв метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447