У бюджеті передбачено 216 млн грн на лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Президент України послідовно і під особливим контролем тримає питання захисту і забезпечення права дитини на охорону здоров'я. Цього року вперше потреби дітей на лікування онкологічних та онкогематологічних захворювань забезпечені в повному обсязі. У відповідність з дорученням Президента, у державному бюджеті на 2013 рік передбачено 216 млн грн, що в 2,5 рази більше, ніж торік. І це повністю закриває потреби всіх дітей, яких лікують від онко- та онкогематологічних захворювань», - зазначив Павленко.

За його словами, «це перший рік, коли будь-кому з представників влади не соромно дивитися в очі онкохворій дитині».

Павленко нагадав, що торік фінансове забезпечення лікування онкохворих дітей було на рівні 45% від потреби, два роки тому - 30%.

«Вперше потреби дітей хворих на онкологічні захворювання забезпечені бюджетним державним фінансуванням на 100%», - сказав він.

За його словами, Президент України ставить також завдання перед урядом провести вчасно закупівлі та постачання якісних ліків, щоб не відбулося переривання лікування в жодної дитини.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289