Експерти прогнозують, що курс гривні за результатами року буде триматися в рамках валютного коридору, закріпленого в Законі України «Про державний бюджет на 2013 рік».
«Зараз курс гривні, як, власне, і попит на іноземну валюту, який є індикатором довіри до національної валюти, стабільні. Гривня на місці, попит падає. Думаю, що оскільки ми вже перейшли до гнучкого курсоутворення, передбаченго в меморандумі співпраці з МВФ, то курс гривні буде триматися в рамках валютного коридору, який передбачений у держбюджеті на 2013 рік», - говорить директор казначейства Marfin Bank Микола Кичка.

Директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин зазначає, що в сьогоднішніх умовах курс національної валюти є індикатором добробуту населення, а тому від його показників залежить багато факторів.

«На мою думку, Національний банк і Кабінет Міністрів, у якому посилилася монетарна складова, будуть намагатися в значній мірі утримати гривню. Національна валюта залишається дуже важливим індикатором, що демонструє добробут. Показникам інфляції люди не дуже довіряють. Що таке ВВП - також для них залишається незрозумілим. А стабільність купівельної спроможності національної грошової одиниці - значимий для населення індикатор. Поки це їм вдається», - вважає експерт.

Завідувач відділом економічної та соціальної стратегії Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жалило також констатує відсутність девальваційних передумов.
«Торік були ситуативні коливання, пов'язані з попитом і пропозицією гривні на валютному ринку. Сьогодні підстав для дестабілізації курсу не бачу в тому періоді, який можемо прогнозувати. Маю на увазі перше півріччя», - зазначив фахівець.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що сьогодні курс гривні стабільний як ніколи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222