До кінця 2013 року планується завершити будівництво нового корпусу «Охматдиту», в якому буде центр з пересадки кісткового мозку від неспоріднених донорів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила директор «Укрпрофмед» Ірина Коваль

«Будівництво йде за графіком, навіть у деяких моментах з випередженням. Ми зупинялися лише на один день - 31 грудня. За розрахунковою цифрою, хід будівництва повинен закінчитися до кінця 2014 року. Але ми взяли на себе зобов'язання, і уряд нас у цьому питанні жорстко контролює, - здати цей об'єкт до кінця 2013 року. До кінця року буде отриманий повністю готовий корпус з фасадами, з усією інженерією, і максимальна кількість відділень будуть оснащені медичним обладнанням. Загальна вартість проекту - 1 млрд 800 млн грн. На даний момент профінансовано 255 млн грн», - зазначила вона.

За словами уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка, в Україні мають з'явитися ще три подібні центри.

«Президент акцентує увагу на впровадженні системної роботи з лікування важкохворих дітей. У першу чергу вимагає поліпшення ситуація з діагностики та виявлення хвороби, по-друге - реабілітація дітей, які пройшли непросте лікування в санаторних закладах разом зі своїми батьками. І по-третє - впровадження найбільш сучасних високотехнологічних методик і технологій для лікування дітей. Це стосується впровадження в Україні можливостей пересадки кісткового мозку від неспоріднених донорів, створення національної бази донорів і входження у всесвітню базу донорів пересадки кісткового мозку. У цьому плані є важливим і перебуває під постійним контролем Президента питання будівництва нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит», де власне і передбачено центр трансплантації», - заявив він.

Павленко також підкреслив, що Президент поставив завдання перед Кабінетом Міністрів створити крім «Охматдиту» ще три міжрегіональні центри пересадки кісткового мозку: у Криму, Донецьку та Львові. «Зараз це питання вивчається Міністерством охорони здоров'я і я впевнений, що з наступного року тут буде активна робота, і будуть відповідні гроші у державному бюджеті», - підсумував він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329