Україна продовжить збільшувати видобуток власного газу. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми почали скорочувати споживання газу, заміщати його іншими енергоносіями і підняли видобуток власного газу. Це єдиний шлях, і ми цим шляхом пішли», - підкреслив Янукович.

«Чому ми це робимо? Тому що ми захищаємо себе, ми захищаємо свою економіку », - підкреслив він.

За словами Януковича, ціна, за якою Україна сьогодні купує газ, «занадто висока». «Ми маємо найбільшу ціну у світі на газ. Якщо ми будемо цю ціну вкладати в собівартість нашої продукції, наші підприємства будуть неконкурентоспроможними. Наша продукція, яку ми експортуємо, не буде знаходити ринків збуту», - зазначив Президент.

Крім цього, за словами Глави держави, зараз в Україні реалізується низка проектів із заміщення газу вугіллям вітчизняного видобутку. «Ми почали займатися заміщенням газу на вугілля та вугільні суміші. Ми прибрали газ з енергетики. Ми майже прибрали газ з металургійної галузі. Цього року розпочнемо будівництво виробництва синтетичного газу з вугілля», - зазначив Президент. Він додав, що у зв'язку з цим рівень видобутку вугілля в Україні значно підвищений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211