Україна повинна працювати над підвищенням своєї конкурентоспроможності у світі. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

«У світі йде боротьба. Хто перемагає? Перемагають найсильніші. Бути сильним - значить бути конкурентоспроможним, - підкреслив Янукович. Перемагає той, хто має конкурентоспроможну ціну, якість товарів і послуг».

Президент навів у приклад реалізацію українською компанією складних інфраструктурних проектів у Туркменістані. Зокрема, йдеться про будівництво мосту через річку Амудар'ю, у відкритті якого він вчора взяв участь. «Наші фахівці за тисячі кілометрів приїхали і показали дуже високий клас роботи. Це означає, що ми можемо бути конкурентоспроможними», - сказав Янукович.

Глава держави також відмітив важливість роботи над збільшенням обсягів продукції з високою доданою вартістю. «Чим більше товарів з високою доданою вартістю, тим кращий фінансовий результат. Ми повинні про це постійно думати», - зазначив він.

Президент окремо звернув увагу на важливість економізації зовнішньої політики держави. «Ми повинні навчитися перемагати в жорсткій конкурентній боротьбі, захищати наші національні інтереси», - підкреслив Янукович.

Крім того, за його словами, нагальним завданням є пошук шляхів зменшення імпорту товарів. «Ми повинні весь час працювати над зменшенням імпорту і над збільшенням експорту.
Збільшення експорту - це підтримка вітчизняного товаровиробника», - сказав Президент.
Янукович також відмітив важливість поліпшення умов для ведення бізнесу в Україні, створення сприятливих умов для інвесторів. «Якщо ми створюємо механізми цієї державної політики - до нас будуть їхати інвестори, вони почуватимуться захищеними», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274