У новій концепції зовнішньої політики Росії приділено увагу захисту співвітчизників за кордоном.

Про це президент Росії Володимир Путін заявив на нараді з членами Ради безпеки, де представив оновлену Концепцію зовнішньої політики Російської Федерації.

«У Концепції робляться акценти на використанні сучасних форм і методів зовнішньополітичної роботи, включаючи економічну дипломатію, впровадження так званих елементів «м'якої сили», грамотне вбудовування в глобальні інформаційні потоки.
 
Приділяється необхідна увага захисту прав та інтересів наших громадян і співвітчизників за кордоном», - сказав Путін.

Він нагадав, що новий документ підготовлено відповідно до його указу від 7 травня минулого року.

За його словами, виходимо з того, що основні принципи зовнішньої політики Російської Федерації залишаються незмінними.

«Це, насамперед, відкритість, передбачуваність, прагматизм, націленість на досягнення і відстоювання національних інтересів, безумовно, без всякої конфронтації», - сказав Путін.
 
Він запевнив, що Росія зацікавлена ​​у забезпеченні сприятливих умов для реалізації завдань у сфері внутрішнього будівництва, вирішенні соціальних і економічних завдань. Безумовно, при визначальній ролі Організації Об'єднаних Націй та верховенства міжнародного права, передає «УНІАН».

«Ми розширюємо багатопланові взаємодії з усіма партнерами на рівноправній і взаємоповажній основі. Усе це відображено в представленій оновленій Концепції зовнішньої політики Російської Федерації. Важливо, що в ній враховані зміни, що відбулися останнім часом, - сказав він. - Зокрема, такі масштабні явища як світова фінансово-економічна криза, яка поки не дає всім нам спокою, перерозподіл балансу сил у світі, у світових справах, різке посилення турбулентності в районі Близького Сходу і Північної Африки, підвищення значущості культурно-цивілізаційного виміру конкуренції у світі».

Путін запевнив, що Росія і надалі проводитиме активну конструктивну лінію в міжнародних справах, а її вага й авторитет у світі зміцнюватимуться.

У МЗС Росії вважають, що в Україні проживають 8 млн російських співвітчизників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

471