В Україні завдяки сприятливим погодним умовам почалася посівна кампанія. На сьогодні кримські аграрії вже засіяли 10 тисяч гектарів ранніми яровими зерновими культурами. Разом з тим продовжується підгодівля озимих зернових культур. Так, на сьогодні вже підгодовані зернові на площі понад 193 тисяч гектарів, найбільше в Криму - 71,1 тис. гектарів, і Одеській області - 50,2 тис. гектарів.

Що стосується сільгоспвиробників інших регіонів, то зараз завершується підготовка до весняно-польових робіт високоякісного насіння, мінеральних добрив і протруйників. Так, на сьогодні аграрії вже накопичили 761,8 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив, тобто 79% до заявки. А це на 22% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Крім того, завдяки сприятливим погодним умовам сільгоспвиробники продовжують підгодівлю озимих зернових культур.

«У цілому зараз вже підживлено площі понад 193 тис. гектарів озимих, найбільше в Криму - 71,1 тис. гектарів, і Одеській області - 50,2 тис. гектарів. Також аграрії підгодували 49,3 тис. гектарів озимих посівів у Запорізькій області, 9,1 тис. гектарів - у Херсонській, 9 тис. гектарів - у Миколаївській, 2,5 тис. гектарів - у Житомирській і 1,8 тис. гектарів – у Сумській», - зазначив директор Департаменту землеробства Мінагрополітики Олександр Демидов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182