Депутати не досягли домовленості у питанні розблокування роботи парламенту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у кулуарах Верховної Ради заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, на нараді обговорювалося п'ять питань, однак жодна із пропозицій не була підтримана опозицією.

«Голова ВР запропонував нам розглянути п'ять питань. Перше – це меморандум, друге – порядок роботи на наступному тижні, третє – текст заяви ВР щодо євроінтеграції, четверте – про постійні делегації ВРУ у закордонних установах і п'яте – про перехід народних депутатів у комітети», - повідомив парламентарій.

Єфремов стверджує, що стосовно жодного із цих питань опозиція не висловила своїх пропозицій. «З їхнього боку, крім як «включайте кнопку», яка у моєму розумінні не забезпечує персонального голосування, ми не чули», - сказав депутат.

У свою чергу, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко і віце-спікер парламенту, народний депутат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський на брифінгу у черговий раз заявили, що вимоги опозиції не змінилися, і поки вони не будуть виконані, парламент буде заблокований.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 лютого опозиційні фракції заблокували трибуну і президію парламенту, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів, в результаті чого Рада так і не відкрила другу сесію.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак не розглядає варіант розпуску парламенту сьомого скликання Президентом України Віктором Януковичем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260