Екс-Президент України Леонід Кучма не вірить у прогнозований розпуск Верховної Ради. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході церемонії передачі Національному музею Т.Шевченка картини «Українського Ван Гога» Леоніда Литвина.

«Я мало вірю, що через місяць будуть вибори. Якийсь консенсус має бути, тому що і опозиція права, і влада права. Хтось третій повинен з'явитися і розсудити», - сказав Кучма.

За його словами, прикладом для українських нардепів повинні стати європейські парламенти, де всі обранці виконують норми закону.

«Я – за персональне голосування», - підкреслив Кучма.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 лютого опозиційні фракції заблокували трибуну і президію парламенту, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів, в результаті чого Рада так і не відкрила другу сесію.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак не розглядає варіант розпуску парламенту сьомого скликання Президентом України Віктором Януковичем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208