У Полтаві практично весь відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) входив у злочинну наркогрупу. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив прокурор Полтавської області Андрій Миронов.

За його словами, під час проведення оперативно-розшукових заходів УСБУ в Полтавській області була виявлена ​​ діяльність злочинної групи, яка протягом 2012 року займалася виготовленням і збутом наркотичних засобів.

«Було встановлено, що до складу групи входило 4 співробітника міліції, зокрема, майор міліції, начальник відділу БНОН Полтавського міського управління міліції, а також 3 оперативних співробітника цього відділу - практично весь відділ у повному складі. Майор міліції, який стояв на чолі угрупування, працював в органах з 2003 року, на посаді начальника відділу БНОН міського управління міліції перебував з 2009 року.

До складу групи також входили дев'ять жителів Полтави. Наймолодший член групи - 1985 р.н., а найстарший - 1954 р.н.», - сказав Миронов.

За його словами, «на даний момент всі затримані члени групи перебувають за рішенням суду під вартою».

Він зазначив, що «група виготовляла і поширювала наркотичні засоби на території Полтави, при цьому начальник БНОН, використовуючи своє службове становище, фактично очолював весь злочинний процес і переховував його від закону», передає «УНІАН».

«За 5 місяців діяльності обіг коштів у цьому ОЗУ перевищив мільйон гривень... Одна нарколабораторія була виявлена ​​у гаражі одного із членів групи. У приватному будинку іншого знайшли щось подібне до ботанічного саду, де у 50 ємностях ріс канабіс. Під час обшуків у ОЗУ вилучено 160 тис.грн від продажу наркотиків, самі наркотики, холодну зброю, пістолет та боєприпаси», - зазначив Миронов.

Він підкреслив, що у затриманні групи на початку цього тижня взяли участь більше 150 силовиків. Це працівники прокуратури та обласного УСБУ, а також представники спецпідрозділу «Альфа» із Києва, Харкова, Дніпропетровська, Сум та Кременчука.

Слідчий відділ слідчого управління прокуратури області проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем та незаконного виробництва, зберігання і збуту наркотиків в особливо великих розмірах. За ККУ - це ч.3 ст.364 (санкція - від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна) та ч.3 ст.307 (санкція - від 9 до 12 років з конфіскацією).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336