Рішення Кабінету Міністрів про надання компенсації сім'ям загиблих внаслідок катастрофи літака Ан-24 в аеропорту Донецька буде прийняте не пізніше понеділка, 18 лютого. Про це журналістам сказав віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

«Готується рішення Кабінету Міністрів, воно буде прийняте не пізніше, ніж у понеділок. Сума компенсації сім'ям загиблих буде не менше 100 тис. грн», - сказав Вілкул, повідомляє «УНІАН».

За його словами, зараз ведеться робота з потерпілими щодо надання необхідного лікування і доставки людей додому. «Всі, хто хотів, уже доставлені додому. Жодна людина, яка потерпіла, не залишиться без уваги», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом із Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся, почалося задимлення.

На борту літака знаходилися 52 людини (з 8-ма членами екіпажу), п'ятеро загинули. На сьогоднішній день відомо, що 26 осіб звернулися за допомогою до медиків, із них 9 осіб перебувають у лікарні.

5 з 44 пасажирів літака Ан-24, що здійснював чартерний рейс Одеса-Донецьк і зазнав катастрофи в аеропорту Донецька, не були зареєстровані.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Державна комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-24 в Донецьку почала розшифровку бортових самописців, за результатами якої можна буде точно назвати причину катастрофи літака.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233