Літак Ан-24 не зачіпав в аеропорту Донецька метеовежу при здійсненні аварійної посадки. Про це повідомив сьогодні у Донецьку на прес-конференції начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

За його словами, метеовежа була висвітлена і не могла бути причиною падіння літака.

«Те місце, де він (літак. - Ред.) зійшов зі смуги і по ґрунтовій дорозі йшов, це послужило причиною, що зачепився крилом і хвостовою частиною і просто перекинувся і розколовся», - сказав начальник управління. При цьому він уточнив, що «ліве крило зачепило тільки флюгер на метеовежі», тому це не могло вплинути на падіння.

Також Фаринник повідомив, що цей літак Ан-24 мав необхідний сертифікат для здійснення польотів і налітав понад 7 тис. годин і здійснив 32 тис. 645 посадок, повідомляє «УНІАН».

Заступник голови Служби безпеки України Володимир Породько, присутній на прес-конференції у Донецьку, уточнив, що термін дії даного сертифікату у літака закінчується 5 квітня 2013 року.

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом із Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака знаходилися 52 людини, 47 із них були врятовані, п'ятеро загинули.

За словами прокурора Донецької області Володимира Вишинського, «за попередніми даними, при заходженні на посадку літак зачепив метеовежу, після цього правим крилом зачепив землю, потім правим двигуном перелетів руліжні доріжки, перекинувся і розколовся».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241