У Донецьку як одну із версій авіакатастрофи, що сталася 13 лютого з літаком Ан-24, який здійснював чартерний рейс із Одеси, правоохоронці розглядають терористичний акт.

Про це повідомив сьогодні у Донецьку на прес-конференції заступник генпрокурора Віктор Войцишен. Він зазначив, що слідча група, яка працює над вивченням причин даної авіакатастрофи, розглядає серед версій такі, як неправильні дії пілотів, неправильні дії служб аеропорту, технічний стан літака і наземних служб. Крім того, заступник генпрокурора серед версій назвав такі, як несприятливі метеорологічні умови і терористичний акт.

На запитання журналістів, чому у правоохоронців виникла версія про теракт, Войцишен сказав: «Ми повинні всі версії перевіряти, в тому числі і цю, тому що у нас є дані, що деякі пасажири не були зареєстровані».

Заступник генпрокурора підкреслив, що сьогодні слідство ще не може сказати про точну кількість незареєстрованих пасажирів, і назвав, що поки достеменно відомо, що не було зареєстровано тільки троє, передає «УНІАН».

Войцишен також повідомив, що у слідчій групі працює сьогодні 30 слідчих і в їх число включено два співробітника Донецького управління Служби безпеки України.

Крім того, він зазначив, що цією слідчою групою керують 8 прокурорів, і під особистий контроль розслідування авіакатастрофи взяв генпрокурор Віктор Пшонка.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом із Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака перебувало 52 людини, 47 із них були врятовані, п'ятеро загинули. На сьогоднішній день відомо, що 26 пасажирів звернулися за допомогою до медиків, із них 9 осіб перебувають у лікарні.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252