Питанню забезпечення громадян житлом влада приділяє особливу увагу, і програми, спрямовані на створення системи доступного житла, вже діють в Україні. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю аналітичному журналу «Україна і світ. Глобальна порядок денний 2013», створеному у співпраці The New York Times News Service & Syndicate і газети «Сегодня».

По-перше, за його словами, діє Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, згідно з якою держава надає громадянам безоплатну підтримку у розмірі 30% вартості житла. «За час дії програми таку підтримку вже отримали близько 2,5 тисячі сімей», - зазначив Янукович.

Також для забезпечення доступним житлом, підкреслив Янукович, держава пропонує здешевлення вартості іпотечних кредитів. «Ця програма «молода», вона стартувала у червні минулого року. За нею вже надано допомогу більш ніж тисячі сімей. Для її реалізації в 2013 році в Державному бюджеті передбачено 300 мільйонів гривень», - повідомив він.

Також Президент зазначив, що зараз діє ще одна програма - Державна програма забезпечення житлом молоді на 2002-2017 роки. «Сьогодні у ній беруть участь понад 10,5 тисячі молодих сімей», - сказав Глава держави.

Крім того, підкреслив Янукович, за державний рахунок частково компенсується відсоткова ставка по іпотечному кредиту ще для 17,5 тисячі молодих сімей.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів має намір запропонувати Верховній Раді виділити 1 млрд гривень на здешевлення вартості кредитів на купівлю житла у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201