Вчора у ході зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка з міністром регіонального розвитку Угорщини доктором Шандором Фазекашем були обговорені питання двостороннього співробітництва у рамках діяльності Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

Зокрема, сторони висловили зацікавленість у співпраці у напрямі обміну насіннєвим матеріалом і створенню спільних гібридів і сортів сільгоспкультур, а також обміну їхнім насіннєвим матеріалом.

Також у ході зустрічі були визначені такі перспективні напрями співробітництва між Україною та Угорщиною, як експорт/імпорт племінних (генетичних) ресурсів ВРХ молочно-м'ясної і м'ясної породи, овець, коней, а також продукції птахівництва.

У 2012 році товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та Угорщиною в порівнянні з 2011г. збільшився на 25% і склав 246,3 млн дол Сума експорту українських товарів збільшила ся на 16% і склала 61,4 млн дол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171