Мовна політика має сприяти інтеграції в українське суспільство представників усіх етносів. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю аналітичному журналу «Україна і світ. Глобальна порядок денний 2013», створеному у співпраці The New York Times News Service & Syndicate і газети «Сегодня».

«Наш пріоритет - реалізовувати таку мовну політику, яка буде продуманою і збалансованою, сприятиме інтеграції в українське суспільство представників усіх етносів нашої країни», - сказав Глава держави.

За словами Януковича, ухвалення актуального, сучасного законодавства у мовній сфері є дуже важливим завданням, адже проблеми, які накопичилися, не вирішувалися довгі роки. «Той закон, який був прийнятий, потребує вдосконалення. І робота в цьому напрямі ведеться», - зазначив він.

У той же час Президент підкреслив, що розвиток та повноцінне функціонування української мови має бути непорушною основою законодавства.

Нагадаємо, 3 липня 2012 року Верховна Рада України 248 голосами прийняла закон «Про засади державної мовної політики».

Закон дозволяє використовувати російську мову в офіційному діловодстві в регіонах, не менше 10% жителів яких розмовляють цією мовою.

10 серпня 2012 року Закон «Про засади державної мовної політики» набув чинності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217