Влада має намір здійснити перехід до комплектування військовослужбовів за контрактом. Відповідні дії передбачені проектом Концепції реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, яку планується затвердити найближчим часом.

Про це Президент України Віктор Янукович повідомив в інтерв'ю журналу «Україна і світ. Глобальна порядок денний 2013», створеному в співпраці The New York Times News Service & Syndicate і газети «Сегодня».

Глава держави зазначив, що для ефективної реалізації цього завдання влада повинна здійснити низку заходів щодо підвищення конкурентоспроможності військової служби.

«Необхідно запровадити механізми мотивації для залучення молодих людей на військову службу за контрактом та продовження ними контрактів на наступні періоди», - підкреслив Янукович.

Серед таких він назвав забезпечення військовослужбовців житлом, гідне грошове утримання, можливість здобуття вищої освіти під час проходження військової служби за рахунок держави і повноцінну бойову (спеціальну) підготовку.

«Вирішивши ці та ще низку інших завдань, ми створимо умови для стовідсоткового комплектування армії військовослужбовцями за контрактом. Тому остаточне рішення про терміни переходу буде прийматися з урахуванням можливостей держави щодо виконання зазначених завдань», - сказав Президент.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Дмитро Саламатін заявив, що до 2017 року українська армія буде відповідати світовим стандартам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286