Правила дорожнього руху потрібно зробити простішими. Таку думку у коментарі ForUm'у висловив адвокат, екс-начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Василь Зайченко.

«Я вважаю, що, зобов'язавши водіїв міняти шини з початком нового сезону і включати ближнє світло фар за межами населених пунктів, ми стовідсотково допоможемо поліпшити ситуацію на дорогах. Це підтверджує досвід європейських країн», - зазначив він.

На думку Зайченка, дуже добре, що у новій редакції Правил дорожнього руху уточнили, що дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою. «Адже коли розмітка наказує одне, а дорожній знак – інше, часто виникають конфліктні ситуації, які призводять до ДТП, і потім у них дуже складно розбиратися. Те ж саме з визначенням темного часу доби – спробуй визначити 30 хвилин до сходу, якщо на вулиці туман або велика хмарність. Те, що тепер це просто «частина доби від заходу до сходу сонця», - теж гарне вдосконалення», - заявив експерт.

«Взагалі, на мою думку, нашим Правилам дорожнього руху необхідна нова редакція, щоб вони стали простішими. Зараз вони занадто складні, у розділах є багато моментів, які повторюються, але це, звичайно, ще дуже великий шматок роботи», - підсумував Зайченко.

Як раніше повідомляв ForUm, 11 лютого Кабінет Міністрів України на закритому засіданні прийняв нову редакцію Правил дорожнього руху (ПДР). Документ набирає чинності 15 квітня 2013 року і передбачає багато нововведень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433