Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин після реконструкції і модернізації відповідає сучасним світовим зразкам. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров після відвідування центру, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Мені дуже приємно, що в Україні з'явився оснащений за найсучаснішими світовими зразками центр з лікування тяжких і поширених захворювань ендокринної системи. Я на власні очі переконався, що тепер ми маємо у Києві європейський рівень медицини при лікуванні таких захворювань», - сказав глава уряду.

Він додав, що півтора роки тому уряд виділив значні кошти на модернізацію київського центру ендокринології. Були проведені ремонтні роботи та закуплене новітнє обладнання, що дозволяє на ранніх стадіях діагностувати захворювання ендокринної системи, проводити ефективну профілактику та лікування.

У центрі прем'єр-міністр оглянув операційну, обладнану найсучаснішою апаратурою, ознайомився з роботою відділення променевої діагностики та поспілкувався з лікарями.

Глава уряду звернув увагу на те, що за три роки в усіх регіонах країни було створено багато діагностичних центрів, оснащених дійсно на вищому світовому рівні. Але часто вони не завантажені на повну потужність. І це неприпустимо.

«У Німеччині або Франції подібне обладнання не простоює ні години. Не дозволяють таку розкіш. І у нас те, що довго створювалося для людей, повинно працювати у три зміни», - зажадав прем'єр-міністр.

Для організації саме такої роботи Азаров доручив внести пропозиції щодо бюджетного фінансування сервісного обслуговування дорогої апаратури, забезпечення витратними матеріалами та постійного підвищення кваліфікації персоналу, який працює на новітньому обладнанні.

Також глава уряду висловив переконаність, що сучасні лікувально-діагностичні центри повинні виконувати місію практичного навчання, поширення новітніх технологій профілактики та лікування у медичні установи всієї України. Адже крок за кроком розвиток і обласних, і районних лікарень зробить затребуваними нові технології, знання та досвід лікарів. Таким чином, створені за останні роки лікувально-діагностичні центри повинні бути, крім іншого, локомотивами якісно нової медицини в Україні.

Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин щороку приймає понад 26 тисяч пацієнтів з ендокринною патологією. За рік тут виконується більше 1100 операцій з лікування захворювань ендокринної системи, насамперед, пухлин щитовидної залози.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269