Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не має наміру бути етапуваною до Києва. Про це, посилаючись на заяву засудженої, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

У ДПтСУ зазначили, що вчора ввечері о 21:30 до неї повторно зайшли співробітники пенітенціарної служби з метою повідомити їй про час та умови етапування завтра вранці до Києва для участі у судовому засіданні.

«Як відомо, напередодні засуджена написала кілька заяв на ім'я начальника Качанівської виправної колонії, у яких вона просила повідомити їй про деталі етапування. Незважаючи на свої заяви, у відповідь на пряму пропозицію співробітниць виправної колонії бути етапованою вранці 15 лютого до Києва, засуджена завила, що за станом здоров'я вона не може бути присутньою на засіданні суду під час допиту свідка у Києві», - йдеться у повідомленні.

Засуджена також заявила, що вона звинувачує ДПтСУ у порушенні певних норм законодавства у разі її етапування.

«Співробітники Державної пенітенціарної служби послалися на її попередню заяву, яку вона написала раніше на ім'я керівництва колонії, ніби вона має намір бути присутньою під час допиту, однак чіткої відповіді на пряме запитання, чи згодна вона бути етапованою до Києва, засуджена так і не надала. Зате засуджена заявила про нібито порушення законодавства з боку співробітників Качанівської виправної колонії у зв'язку зі спробою її етапувати, а потім повідомила, що не збирається цього робити», - зазначили у ДПтСУ.

ДПтСУ повторно підкреслює, що не збирається етапувати засуджену Тимошенко проти її волі, з метою недопущення провокацій та звинувачень на свою адресу.

Нагадаємо, допит першого свідка у «справі Щербаня» Ігоря Мар’їнкова проходив за відсутності Тимошенко. Суд ухвалив таке рішення, мотивуючи тим, що кілька разів надавав можливість брати участь у засіданнях, але Тимошенко «у категоричній формі відмовилася», про що був складений відповідний акт. Захист екс-прем'єра назвав цей документ фальшивкою.

Як очікується, допит другого свідка розпочнеться о 10:00 15 лютого у приміщенні Апеляційного суду Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278