Метеоумови у Донецьку 13 лютого дозволяли літаку АН-24, що здійснював чартерний рейс із Одеси, здійснити безпечну посадку. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міжнародного аеропорту Донецька ім.С.Прокоф'єва.

«13 лютого екіпаж літака, що прямував чартерним рейсом №8971 «Одеса-Донецьк», отримав за запитом вичерпну інформацію від диспетчерської служби аеропорту Донецька. Поточні метеоумови дозволяли повітряному судну здійснити безпечну посадку. У розрахунковий час посадки, о 18.09, від екіпажу не послідувало сеансу радіозв'язку з диспетчерською службою аеропорту», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що за фактом відсутності зв'язку диспетчером був даний сигнал тривоги. «По сигналу на передбачуване місце приземлення літака був направлений аварійно-рятувальний розрахунок аеропорту, який виявив повітряне судно за межами злітно-посадкової смуги. На правому крилі літака були помічені осередки займання. Негайно на місце події були направлені понад 70 співробітників аварійно-рятувального розрахунку. Вжитими заходами була проведена оперативна ліквідація загоряння і проведена евакуація пасажирів», - сказано у повідомленні.

Представники медичної служби аеропорту спільно з співробітниками аварійно-рятувального розрахунку надали постраждалим пасажирам рейсу №8971 «Одеса-Донецьк» невідкладну медичну допомогу в очікуванні карет швидкої допомоги та ДСНС. Пасажири були доставлені в будівлю терміналу для надання допомоги, опитування та ідентифікації.

Також в аеропорту був створений кризовий центр, до складу якого увійшли співробітники аеропорту, правоохоронних органів, ДСНС і представники органів місцевої влади.

У даний момент над розслідуванням обставин події працює комісія Державної авіаційної служби України, повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом з Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадочної смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака знаходилися 52 людини, 47 з них були врятовані, п'ять загинули.

За словами прокурора Донецької області Володимира Вишинського, «за попередніми даними, при заході на посадку літак зачепив метеовежу, після цього правим крилом зачепив землю, потім правим двигуном перелетів руліжні доріжки, перекинувся і розколовся».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394