Глава делегації Європейського парламенту у Комітеті парламентської співпраці Україна-ЄС Павел Коваль вважає, що 2013 рік є вирішальним для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це він сказав на прес-конференції у Києві.

Коваль наголосив, що у нинішньому складі Європейської комісії досить багато представників, які дуже доброзичливо й дружньо ставляться до України, повідомляє «УНІАН».

«Якщо цього року не буде підписано Угоду про асоціацію, то існують побоювання, що при майбутньому складі Європейської комісії таке підписання буде неможливим і зацікавленість Україною буде слабкішою. Тому цей рік дійсно є вирішальним», - сказав Коваль.

Нагадаємо, 10 грудня 2012 рок Рада закордонних справ ЄС схвалила висновки щодо України, у яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Києвом на Вільнюському саміті «Східного партнерства» у листопаді поточного року за умови прогресу у протидії вибірковому правосуддю, усунення недоліків, виявлених під час парламентських виборів 28 жовтня 2012 року, а також за умови подальшого прогресу у реформах, визначених Порядком денним асоціації.

8 лютого під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Києві єврокомісар Штефан Фюле сказав, що Україна і ЄС не повинні втратити шанс підписати Угоду про асоціацію у листопаді 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271