Співробітники поліції Іспанії спільно з Європейським центром кіберзлочинності Європейського поліцейського офісу (Європолу) затримали двох громадян України за підозрою у вимаганні грошей у інтернет-користувачів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Європолу.

Європол виявив найбільшу кіберзлочинну мережу, яка спеціалізувалася на вимаганні коштів шляхом розповсюдження шкідливих програм, що блокували діяльність комп'ютерів користувачів.

У ході спецоперації було затримано 10 осіб, пов'язаних з діяльністю даної мережі, серед яких 6 росіян, 2 грузинів та 2 українців, передає «Ukranews».

Діяльність підозрюваних полягала в розповсюдженні шкідливих програм, які блокують комп'ютер, звинувачуючи жертв у відвідуванні нелегальних сайтів з незаконною інформацією з вимогою сплатити штраф для розблокування комп'ютера.

Маскуючись під правоохоронців, зловмисники переконували жертв заплатити «штраф» у розмірі 100 євро за допомогою двох типів платіжних шлюзів - віртуальних і анонімних - в якості покарання за передбачуваний злочин.

Після цього злочинці отримували доступ до персональної інформації, розміщеної на комп'ютері жертви.

У ході обшуків були вилучені кредитні картки для переведення коштів у готівку через системи Ukash, Paysafecard і MoneyPak, а також близько 200 кредитних карток, які були використані для отримання 26 тис.євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270